Η Caffenu® έχει δύο επιλογές όταν πρόκειται για τη σειρά συμβατών κάψουλών καθαρισμού Nespresso®. Την κλασική κάψουλα και επίσης μια κάψουλα καθαρισμού Eco Formula για μηχανές καφέ Nespresso®. Τώρα θα αναρωτιέστε ποια είναι η διαφορά μεταξύ των δύο;

Υπάρχουν μερικές μικρές διαφορές. η πιο αξιοσημείωτη διαφορά είναι ότι η κάψουλα καθαρισμού Eco Formula είναι εντελώς ακίνδυνη. Παρακάτω είναι μια λίστα με τις κύριες διαφορές μεταξύ της κάψουλας καθαρισμού Original Formula και Eco Formula.

  1. Ταξινόμηση Κινδύνων

Όπως αναφέρθηκε, η κύρια διαφορά μεταξύ της κλασικής και της σύνθεσης Eco είναι ότι ο τύπος Eco είναι εντελώς ακίνδυνος. Τι σημαίνει όμως αυτό; Ανάλογα με τη συγκέντρωση ορισμένων συστατικών εντός των τύπων καθαρισμού, τα προϊόντα κατανέμονται σε μια συγκεκριμένη κατηγορία κινδύνου που είναι διεθνές πρότυπο και χρησιμεύει για να κάνει τα προϊόντα ασφαλή για χρήση από τους καταναλωτές, ενημερώνοντάς τα σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους κατά τη χρήση τους.

Ο τύπος Eco έχει πολύ χαμηλή συγκέντρωση ορισμένων συστατικών, επομένως ταξινομείται ως μη επικίνδυνος. Ωστόσο, η αρχική φόρμουλα έχει υψηλότερη συγκέντρωση ορισμένων συστατικών, ταξινομείται ως η χαμηλότερη μορφή επικινδυνότητας, μια κατηγορία ερεθισμού ματιών βαθμού 2. Ωστόσο, είναι πολύ απίθανο το προϊόν να έρθει σε επαφή με το μάτι σας, καθώς η φόρμουλα είναι σφραγισμένη μέσα στην κάψουλα και η κάψουλα εισάγεται απευθείας στην καφετιέρα σας, καθιστώντας το ένα ασφαλές και βολικό προϊόν για χρήση στο σπίτι.

2. Δύναμη

Λόγω της υψηλότερης συγκέντρωσης δραστικών συστατικών, η κλασική φόρμουλα είναι μια ισχυρότερη και ελαφρώς πιο αποτελεσματική σύνθεση από το προϊόν Eco. Ωστόσο, ενώ η φόρμουλα Eco είναι πιο ήπια, εξακολουθεί να είναι πολύ αποτελεσματική, ειδικά για οικιακές εφαρμογές και χωρίς αμφιβολία το τέλειο εργαλείο για τον καθαρισμό της καφετιέρας Nespresso® στο σπίτι.

3. Συστατικά

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο κλασικός τύπος είναι ισχυρότερος και αυτό οφείλεται εν μέρει σε δύο κύρια συστατικά: Το ένα είναι το υπερανθρακικό νάτριο-το οποίο είναι λευκαντικό χωρίς χλώριο και οξυγόνο και δεύτερο είναι το ανθρακικό νάτριο. Αυτά τα προϊόντα από μόνα τους είναι αρκετά ισχυρά και αμφότερα είναι υπεύθυνα για την ταξινόμηση της «Επικινδυνότητας» της κλασικής φόρμουλας. Ο τύπος Eco είναι κατασκευασμένος από φυσικά και άμεσα βιοδιασπώμενα υλικά και έχει χαμηλότερη συγκέντρωση δραστικών συστατικών, εξ ου και η απαλότητα του προϊόντος.

4. Φιλικότητα προς το περιβάλλον

Και τα δύο προϊόντα είναι πολύ φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς και τα δύο χρησιμοποιούν εύκολα βιοδιασπώμενα, οργανικά υλικά και μέταλλα. Κανένα προϊόν δεν περιέχει χλώριο ή φωσφορικά άλατα. Ο κλασικός τύπος περιέχει υπερανθρακικό νάτριο. Αυτό το συστατικό πρέπει να διασπαστεί στα φυσικά συστατικά από τα οποία είναι φτιαγμένο, έτσι χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για να διασπαστεί. Εκτός από την οικολογικότητα των πραγματικών συστατικών, υπάρχει επίσης μια διαφορά στη μορφή της κάψουλας μεταξύ του Original και του Eco. Οι γνήσιες κάψουλες είναι 100% ανακυκλώσιμες, ενώ οι κάψουλες Eco Cleaning έρχονται τώρα σε κάψουλες πλήρως κομποστοποιήσιμες.

Original ή Eco: Η επιλογή είναι δική σας! Αλλά ανεξάρτητα από το ποια θα διαλέξετε, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η καφετιέρα σας θα είναι προσεγμένη, δίνοντάς σας έναν πιο φρέσκο ​​καφέ!