Η αφαλάτωση είναι ένα κρίσιμο στοιχείο για τη φροντίδα του εξοπλισμού καφέ σας. Ένας αφαλατωτής λειτουργεί στην αντλία και τους σωλήνες της καφετιέρας σας, στο πίσω μέρος της μηχανής, για να το πούμε. Ωστόσο, δεν καθαρίζει το θάλαμο παρασκευής και το ακροφύσιο. Εκεί κάθονται παλιά υπολείμματα καφέ που μπλοκάρουν το ακροφύσιο και κάνουν τη γεύση του καφέ σας πικρή και τον καφέ σας φτωχό. Για να καθαρίσετε τον θάλαμο παρασκευής της καφετιέρας σας, χρησιμοποιήστε κάψουλα καθαρισμού! Ο καθαρισμός και η αφαλάτωση είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα.

Τι είναι μια κάψουλα καθαρισμού; Ο καθαρισμός της καφετιέρας σας είναι απαραίτητος τόσο για τη διασφάλιση της μακροζωίας όσο και για τη γεύση του πρωινού σας. Η χρήση καψουλών καθαρισμού Caffenu θα απαλλάξει τη μηχανή σας από λάδια καφέ και υπολείμματα που συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου από τις κάψουλες καφέ σας. Είναι τόσο εύκολο όσο το να φτιάξετε ένα φλιτζάνι καφέ, τοποθετείτε την κάψουλα με τον ίδιο τρόπο. Με το πάτημα ενός κουμπιού, η κάψουλα απελευθερώνει έναν μοναδικό παράγοντα αφρισμού που αφρίζει στον θάλαμο παρασκευής του μηχανήματός σας και αφαιρεί τα παλιά, πικρά υπολείμματα καφέ.

Τι είναι λοιπόν η Αφαλάτωση; Λοιπόν, για να αποκτήσετε ένα ζεστό καφέ όπως ακριβώς σας αρέσει, πρέπει να αφαιρέσετε τα άλατα από την μηχανή σας. Τα άλατα δημιουργούνται από την τακτική χρήση της μηχανής καφέ σας. Αποτελούνται από όλα τα φυσικά ορυκτά που διαλύονται στο νερό. Όταν συσσωρεύονται τα άλατα, αποτρέπουν τα θερμαντικά στοιχεία από το να θερμαίνουν σωστά το νερό. Εάν το νερό δεν θερμαίνεται σε αρκετά υψηλές θερμοκρασίες πριν φιλτραριστεί μέσα από τα υπολείμματα καφέ, καταλήγετε με κρύο καφέ. Για να καθαρίσετε τα άλατα και να το αποτρέψετε, πρέπει να χρησιμοποιείτε τακτικά υγρό αφαλάτωσης.

Συνιστάται η χρήση κάψουλας καθαρισμού μετά από 30 φλιτζάνια καφέ ή τουλάχιστον μία φορά το μήνα για καλύτερα αποτελέσματα. Το υγρό αφαλάτωσης πρέπει να χρησιμοποιείται κάθε 3 έως 6 μήνες ανάλογα με τη σκληρότητα του νερού στην περιοχή σας.

Η αλήθεια είναι ότι αξίζετε το τέλειο φλιτζάνι κάθε φορά. Φροντίστε το μηχάνημά σας και θα σας φροντίσει!